De AVM Fritz Repeater 1200 AX review

Beoordeling: (4.4/5)

"Boost je wifi-signaal met de AVM Fritz Repeater 1200 AX - de ultieme versterker voor snelle en stabiele verbindingen!"

De AVM Fritz! Repeater 1200 AX is een krachtige wifi-versterker die een snelheid tot 2400 Mbps biedt. Met de nieuwste Wifi 6-technologie kunt u probleemloos 4K-video's streamen, online gamen en grote bestanden downloaden. Door zijn dual-bandfunctie werkt de repeater zowel op de 2.4 GHz- als de 5 GHz-frequentie, waardoor het signaal optimaal wordt verspreid. De repeater beschikt bovendien over de unieke Mesh-technologie van AVM, waarmee u een groot wifi-netwerk kunt creëren zonder dat u kabels door uw huis hoeft te leggen. Met de Fritz! Repeater 1200 AX profiteert u van het beste wifi-bereik in huis en kunt u overal genieten van een stabiele en snelle internetverbinding. Het installatieproces verloopt eenvoudig via de WPS-knop of de Fritz!App. Dankzij de geïntegreerde LAN-poort kunt u tevens bedrade apparaten aansluiten op het internet. In deze review gaan we dieper in op de mogelijkheden en prestaties van deze wifi-versterker en delen we onze ervaringen met de AVM Fritz! Repeater 1200 AX.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Aantal frequentiebanden 2
Wifi-standaard 802.11ax
Snelheid tot 2400 Mbps
Bedrade aansluiting(en) 1x Gigabit Ethernet WAN/LAN
Beveiliging WPA2, WPA3, WPS
Inclusief mesh-ondersteuning Ja
Geschikt voor buiten Nee

De AVM Fritz Repeater 1200 AX in één oogopslag

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker - 3000 Mbps

De AVM Fritz Repeater 1200 AX is een krachtige WiFi-versterker die ervoor zorgt dat je ongestoord kunt genieten van snel en stabiel internet in ieder hoekje van je huis. Met een snelheid tot 2400 Mbps en ondersteuning voor de nieuwste WiFi-standaard (WiFi 6, oftewel 802.11ax) is dit een uitermate geschikt product voor intensieve gebruikers. De Fritz Repeater 1200 AX is eenvoudig te installeren en werkt naadloos samen met je bestaande WiFi-netwerk. Door de slimme Mesh-technologie wordt het signaal van je router optimaal uitgebreid en kun je zonder onderbrekingen gebruikmaken van internet. Daarnaast is de repeater voorzien van vier krachtige antennes die zorgen voor een breed bereik en snelle verbindingen. De repeater beschikt over twee aansluitingen voor netwerkkabels waardoor je ook apparaten zonder WiFi kunt aansluiten op je netwerk. Dit is met name handig voor apparaten die veel bandbreedte gebruiken, zoals gameconsoles en smart tv's. De AVM Fritz Repeater 1200 AX is ook voorzien van verschillende handige functies, zoals een gastennetwerk voor bezoekers en automatische updates van de firmware. Daarnaast is de repeater compatibel met alle gangbare routers. Al met al is de AVM Fritz Repeater 1200 AX een uitstekende keuze voor een ieder die op zoek is naar een krachtige WiFi-versterker. Met zijn snelheid, bereik en gebruiksgemak zal dit product zeker aan de verwachtingen voldoen.

Wat vinden we goed aan de AVM Fritz Repeater 1200 AX

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker - 3000 Mbps

- De AVM Fritz Repeater 1200 AX heeft een hoge snelheid van wel 2400 Mbps, waardoor je kunt genieten van razendsnelle internetverbindingen.
- Dit apparaat is geschikt voor Wi-Fi 6, wat zorgt voor een nog betere verbinding en hogere snelheden dan Wi-Fi 5.
- De Fritz Repeater 1200 AX heeft een groot bereik en versterkt het bestaande Wi-Fi signaal tot in hoeken van het huis waar je voorheen geen bereik had.
- Een groot voordeel van deze repeater is dat hij compatibel is met alle gangbare routers en de veiligheid van het netwerk waarborgt.
- Het installeren van de AVM Fritz Repeater 1200 AX is een koud kunstje met de handige FRITZ!-app en de visuele signaleringsleds op het apparaat.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker - 3000 Mbps
- De prijs van de AVM Fritz! Repeater 1200 AX is relatief hoog in vergelijking met andere wifi-versterkers op de markt.
- De installatie van de repeater kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn en vereist mogelijk technische kennis.
- De wifi-verbinding kan instabiel zijn bij obstakels zoals muren en plafonds, waardoor het bereik en de snelheid worden verminderd.
- De repeater heeft mogelijk geen toegevoegde waarde voor gebruikers met al sterke wifi-signalen in huis of kleine appartementen.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Sterke en stabiele draadloze verbinding
  • Eenvoudige installatie
  • Flexibele positionering
  • Groot bereik
  • Ondersteunt WiFi 6
  • Multi-User MIMO
Nadelen
  • Duurder dan andere extenders
  • Geen ingebouwde Ethernet-poort

Advies voor kopers

Als je op zoek bent naar een goede wifi-versterker, dan is de AVM Fritz!Repeater 1200 AX zeker het overwegen waard. Deze versterker is speciaal ontwikkeld om jouw draadloze netwerk te verbeteren en dekking te bieden op plekken waar je normaal gesproken slecht bereik hebt. Met deze repeater kun je profiteren van snelheden tot wel 2400 Mbps, wat meer dan voldoende is voor de meeste huishoudens. Bovendien is de installatie van deze versterker super eenvoudig. Je hoeft geen ingewikkelde technische kennis te hebben om aan de slag te gaan.

Wat deze wifi-versterker onderscheidt van andere modellen is dat het bovendien over AX-technologie beschikt. Hiermee kun je nog snellere draadloze verbindingen creëren zodat je zelfs de nieuwste high-end apparaten kunt ondersteunen. Ook het gebruik van meerdere apparaten tegelijkertijd is geen probleem.

Het design van de Fritz!Repeater 1200 AX mag er ook zeker zijn. Het is een compact apparaat dat niet teveel opvalt en gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kun je de repeater op elke gewenste plek in huis neerzetten.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en snelle wifi-versterker, dan is deze AVM Fritz Repeater absoluut een goede optie. Met deze repeater wordt jouw wifi-signaal in huis aanzienlijk versterkt en kun je profiteren van een betrouwbare en snelle internetverbinding.

Conclusie

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker - 3000 Mbps

De AVM Fritz!Repeater 1200 AX WiFi versterker is een uitstekende keuze voor mensen die hun draadloze verbinding willen verbeteren. De repeater biedt een snelheid van 2400 Mbps en maakt gebruik van de nieuwste WiFi-standaard, wat betekent dat hij compatibel is met oudere WiFi-apparaten en de snelheid en prestaties van nieuwere apparaten verbetert. Een van de belangrijkste voordelen van de AVM Fritz!Repeater 1200 AX WiFi versterker is dat hij zeer eenvoudig te installeren is. Het enige wat je hoeft te doen is de repeater inpluggen in een stopcontact, verbinden met je WiFi-netwerk en hij is klaar voor gebruik. Bovendien wordt de repeater geleverd met een gebruikersvriendelijke app die de installatie en configuratie nog gemakkelijker maakt. Een ander voordeel van de AVM Fritz!Repeater 1200 AX WiFi versterker is dat hij automatisch zoekt naar het beste kanaal en de beste frequentieband om interferentie te verminderen en een stabiele verbinding te bieden. Dit betekent dat je altijd de best mogelijke WiFi-verbinding hebt, ongeacht hoe druk het netwerk om je heen is. De AVM Fritz!Repeater 1200 AX WiFi versterker is ook erg flexibel en kan worden gebruikt als een standalone WiFi-toegangspunt of als een WiFi-repeater. Hierdoor kun je je draadloze netwerk uitbreiden en verbeteren op de manier die het beste bij jouw situatie past. Een ander nadeel van deze repeater is dat hij alleen werkt met 2,4 GHz- en 5 GHz-frequenties, wat betekent dat hij niet compatibel is met oudere apparaten die alleen op de 802.11a-, 802.11b- of 802.11g-standaarden werken. Dit kan een probleem zijn als je nog oudere apparaten hebt die je wilt gebruiken. In het algemeen is de AVM Fritz!Repeater 1200 AX WiFi versterker een uitstekende keuze voor mensen die hun WiFi-verbinding willen verbeteren en uitbreiden. Het biedt uitstekende prestaties, is gemakkelijk te installeren en biedt veel flexibiliteit en aanpasbaarheid. Als je echter oudere apparaten hebt die niet compatibel zijn met de 802.11a-, 802.11b- of 802.11g-standaarden, dan is deze repeater misschien niet de beste keuze voor jou.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker - 3000 Mbps

© 2023 Beste Wifi Versterker, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten